• Головна
  • Війна
  • Україна повернула понад 540 тіл загиблих захисників

Україна повернула понад 540 тіл загиблих захисників

Україна повернула понад 540 тіл загиблих захисників

Через міжнародне представництво Червоного Хреста вдалося повернути 541 загиблого загиблого захисника.

Про це повідомив Уповноважений з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин Олег Котенко.

Зокрема, з Маріуполя доставлено 428 тіл, з них понад 300 – захисники Азовсталі. Зазначається, що Українська сторона передає російській стороні локації, де є загиблі захисники.

"Ми передаємо російській стороні локації, де є наші загиблі. Вони мають їх забирати, і тоді проводимо обміни. Але не завжди рф хоче йти в зону бойових дій, хоча оголошується режим тиші. Навіть буває складно домовитися, щоб на ТОТ забрали тіла наших хлопців. Через величезні втрати особового складу росіяни не справляються зі своїми загиблими", — розповів Олег Котенко.

Комунікація із рідними зниклих безвісти чи загиблих українських військових безперервна. Загалом Мінреінтеграції провело вже понад 20 зустрічей з рідними загиблих і зниклих безвісти.

"Складно пояснити людині, рідний якої загинув, чому інколи тривалий час не вдається повернути його тіло. Я не буду зараз говорити про росіян і людяність, це несумісно, всі про це знають. Але особисто переймаюсь кожною історією й намагаюся донести правду, Люди у горі – вони не завжди готові чути..." — додав Уповноважений з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин.

Нагадаємо, Подоляк розповів, що чим має закінчитися війна з росією. Зокрема, війна з росією повинна завершитися не просто перемогою України, а й трибуналом над над воєнними злочинцями.

Також посадовець сподівається повернутися усі тимчасово окуповані території під керівництво України.

Читайте також:

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності