• Головна
  • Війна
  • Ще 10 колаборантам на Луганщині та Донеччині оголосили про підозру

Ще 10 колаборантам на Луганщині та Донеччині оголосили про підозру

Ще 10 колаборантам на Луганщині та Донеччині оголосили про підозру

Співробітники Служби оголосили про підозру ще десятьом “посадовцям” на тимчасово окупованих територіях Донеччини та Луганщини.

Про це повідомили в СБУ.

Правоохоронці зібрали докази добровільної співпраці з ворогом:

  • “мера” Маріуполя та чотирьох його «заступників». Колишні депутати Маріупольської міської ради від ОПЗЖ добровільно перейшли на бік ворога та організовують роботу органів окупаційної влади.
  • очільника селищної Станично-Луганської військово-цивільної адміністрації та його двох заступників. Вони «зберегли» свої посади і при окупаційному режимі та добровільно очолили фейкову “адміністрацію Станично-Луганського району лнр”. Вони обманом і маніпуляціями змушували місцевих мешканців працювати на окупантів. Також вони регулярно проводять агітаційну роботу та закликають підтримувати дії агресора.
  • керівника одного зі структурних підрозділів захопленого Луганськгазу. Заради псевдопосади “керівника” Марківського міжрайонного управління по експлуатації газового господарства лнр Луганськгаз, колаборант наприкінці березня 2022 року передав загарбникам усе майно українського держпідприємства.
  • колишньої очільниці одного з відділів районного Пенсійного фонду на Луганщині. Після окупації колаборантка очолила так зване “управління Пенсійного фонду Новопсковського району лнр”.

Усім їм оголосили про підозру за статтею про державну зраду та колабораційну діяльність.

Викриття колаборантів здійснювало Головне управління СБУ у Донецькій та Луганській області за процесуального керівництва Донецької та Луганської обласних прокуратур.

Додамо, Нацполіція почала майже 1200 кримінальних проваджень за фактами колабораціонізму від початку війни. 199 особам повідомили про підозру, серед них найбільша кількість — цивільні.

Нагадаємо, у тимчасово окупованому Бердянську, що на Запоріжжі, підірвали колаборанта Олександра Колєснікова, якого призначили “заступником керівника ДАІ” міста.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності