• Головна
  • Війна
  • "Жест доброї волі" росії має бути шириною з окупований південь — експерт

"Жест доброї волі" росії має бути шириною з окупований південь — експерт

"Жест доброї волі" росії має бути шириною з окупований південь — експерт

Росія вже не може нав’язувати свою волю на полі бою

Зараз ще не можна точно сказати, коли наступить переломний момент у війні.

Про таке в ефірі "Радіо НВ" сказав керівник програм зовнішньої політики і міжнародної безпеки “Центру Разумкова” Олексій Мельник.

Проте він зазначає, що росія вже не має свободи планування бойових дій.

"Росія, у певний момент чи певний період часу, була позбавлена монополії на нав’язування своєї волі на полі бою. На жаль, ця ініціатива ще не перейшла повністю на український бік. Утім, принаймні рф вже не має тієї свободи планування бойових дій, як це було на першому етапі  війни", — зазначає експерт.

На його думку, переломний момент у війні настане тоді, коли Україна зможе реалізувати свій наступальний потенціал. 

"Це відбудеться тоді, коли росія зробить "жест доброї волі". Причому, цей жест повинен бути настільки широким, скажімо, на ширину окупованого півдня, а в ідеалі — повернення щонайменше до тих рубежів, де були російські окупанти до 24 лютого", — каже Олексій Мельник.

Нагадаємо, генерал-лейтенант у відставці та екскомандувач сухопутних військ США у Європі Бен Годжес вважає, що росіяни вже досягли кульмінації у війні. Тобто, того моменту, коли одна сторона просто більше не може наступати. А військовий експерт Олег Жданов каже, що Україні недостатньо зброї, аби йти у контрнаступ, однак її достатньо для проведення оборонної спецоперації.

Читайте також:

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності