• Головна
  • Війна
  • Британець кинув свою партнерку заради української біженки та збирає гроші, щоб допомогти Україні

Британець кинув свою партнерку заради української біженки та збирає гроші, щоб допомогти Україні

Британець кинув свою партнерку заради української біженки та збирає гроші, щоб допомогти Україні

Британець, який кинув свою партнерку заради української біженки, заявив, що збирається повернутися зі своєю коханою у її зруйновану війною країну, щоб “врятувати сотні життів”.

Про це пише Daily Mail.

Колишній охоронець Тоні Гарнетт покинув свою давню партнерку Лорну Гарнетт, з якою у них дві доньки, щоб почати нове життя з 22-річної Софією Каркадим лише через десять днів після того, як вона приїхала з охопленої війною України. Зараз він збирає гроші за допомогою стрибків з парашутом, щоб вони могли допомогти дітям-сиротам в Україні. Для цього британець запустив збір коштів GoFundMe.

“Я побачив повний масштаб цієї трагедії після зустрічі з Софією. Я думаю, що людям потрібна ця допомога. Мені потрібно використати свій вплив зараз, щоб зробити правильні речі. Чим довше триватиме війна, тим більше смертей, і деякі з них можна зупинити за допомогою цієї допомоги. Я міг би врятувати сотні життів. Навіть якщо я врятую життя однієї людини, для мене це того варте. Люди жертвують на Україну, але не бачать, куди йдуть ці гроші. Я хочу зібрати гроші для людей, які опікуються сиротами та всіма пораненими. Я хочу поїхати туди сам і вказати, кому я допомагаю. Софія поїде зі мною”, — сказав 29-річний хлопець.

Тоні також розповів, що він хоче зробити пропозицію Софії. Вони сподіваються мати спільних дітей, якщо лікарі зможуть скасувати вазектомію, яку він зробив після народження двох дітей від попередньої партнерки.

 “Я молода жінка, тому це може почекати кілька років, і я сподіваюся, що Тоні вдасться скасувати вазектомію, щоб ми могли стати сім’єю. Ми плануємо спільне життя. Я хочу бути мамою. Я хочу мати дітей”, — сказала біженка з України.

Хоч нова пара знайома лише кілька місяців, вони планують відвідати родину Софії в Україні, щоб Тоні міг офіційно попросити в її 46-річного батька, який працює антикваром, руки його доньки, як тільки це буде безпечно.

“Вона цього не зовсім розуміє. Але я пояснив, що це шанобливий вчинок британців — просити руки дівчини в батька. Я хочу сказати, що зі зла, що вчинив путін, вийшло щось справді хороше для мене і для неї. Я хочу зробити це особливим, тож ми просто чекатимемо, поки знайдемо місце, де ми зможемо оселитися”, — розповів британець.

Не менш цікавим кроком Тоні, який працював майстром татуювань, пропонує відзначити їхній запланований союз, подарувавши Софії напис "Королева" разом із татуюванням "Король", яке він уже має на своїй шиї.

“Я хочу бути його королевою або принцесою. Я дуже його люблю. Не можу дочекатися, коли ми одружимося”, — ділиться щастям Софія.

Пара стала популярною в соціальних мережах, але реакція буває різною. Зокрема, закохані отримали образливі повідомлення, де Софію звинувачували в тому, що вона зруйнувала шлюб.

“Реакція на те, що ми пара, просто шалена! Вчора я зібрав 5000 підписників в Instagram, а вона отримала 7000. Люди в захваті від нас. Хоча дехто публікував про нас досить жахливі речі в Instagram та інших соціальних мережах. Але ці люди просто дебіли і не можуть зрозуміти, як люди можуть закохуватися, навіть якщо вони мало знайомі”, — розповів Тоні.“Новини про нас із Тоні дійшли аж до України. Мені зателефонували мої родичі і сказали, що вони дуже засмучені, що ніколи більше зі мною не розмовлятимуть. Але я пояснила їм, що Тоні не був одружений і що ми сильно покохали один одного, і це назавжди“, — поділилася переживаннями Софія.

Тоні ж стурбований, що росіяни використають це як пропаганду, щоб показати, що українці створюють проблеми, куди б вони не пішли.

"Я був засмучений тим, що моя родина прочитала історії про те, що українська дівчина поїхала до Британії та вкрала чийогось чоловіка. Я вирішив, що хочу взяти біженця з України, тому що просто хочу зробити щось значуще і добре. Я весь час думав, що якби Англія була захоплена, вони, сподіваюся, вивезли б моїх дітей в інші країни в безпечне місце. Ми всі маємо зробити свій внесок. Коли я поїхав забирати Софію з аеропорту Манчестера, у мене не було іншого мотиву, окрім як зробити так, щоб вона почувалася гостинно, комфортно та безпечно. Перше, що я зробив, це відвів її в McDonald's, де ми з’їли по Біг Маку і поговорили. Я зрозумів, що вона досить добре говорить англійською, і це означало, що ми можемо бути друзями”, — сказав британець.

Мати його дітей, Лорна, хотіла, щоб Софія пішла, адже звинувачувала її в тому, що українка зваблює її партнера. Втім чоловік обрав саме біженку. Тоні наполягає, що поява Софії в його житті не була причиною його розриву з матір'ю його двох дітей:

“Ми з Лорною не дуже добре ладнали. Я кілька разів переїжджав, і насправді ми жили як друзі та батьки наших доньок, яких обоє любимо. Ми не одружувалися, тому що мені було не цікаво з нею. Я не хотів мати більше дітей, тому я зробив вазектомію, хоча мені було лише близько 20 років. Лікар намагався відмовити мене, сказавши, що це буде несправедливо по відношенню до мого партнера і що я можу змінити свою думку через кілька років. Зараз, звичайно, я хотів, щоб цього не було, тому що я дуже хочу мати дітей від Софії. Вона не розуміє, навіщо я це зробив. Але ми обоє молимося, щоб це можна було скасувати, і ми могли мати власних дітей”.

4 травня Софія приїхала до будинку Тоні в Бредфорді, що у Західному Йоркширі, після того, як втекла від війни в рідній Україні, де залишилися її розведені батьки, вітчим і 13-річна сестра Єлизавета. Дівчина вирішила залишити свою країну, коли втратила роботу ІТ-менеджера, а її начальник пішов воювати у складі Територіальної оборони.

“Я втратила дім, тому що орендна плата зросла, а господиня хотіла поселити в кімнату частину своєї сім’ї. Тож мені не було, де жити, не було роботи, а навколо мене точилася війна. Я побачила, що можу потрапити до Британії, і ми з Тоні почали обмінюватися повідомленнями. Я рада, що прийняла таке рішення”, — поділилася своєю історією українка.

Британець же сказав, що він і його нове кохання отримали багато хейту через їхнє рішення, а деякі люди погрожували депортувати Софію. Його стосунки з колишньою партнеркою Лорною також зіпсувалися, і він сказав, що навіть найняв адвоката, щоб отримати дозвіл на побачення з дітьми. 29-річний хлопець також розповів, що втратив роботу через роман і доглядав за Софією весь робочий день після того, як вона заразилася очною інфекцією, через яку частково осліпла. Він керував охоронною фірмою, яка мала контракти. І він втратив їх через те, що його стосунки привертали таку увагу.

“Колись у мене був дуже успішний бізнес. Я присвятив себе йому, певний період приділяв цьому понад 80 годин на тиждень. Але Софія підхопила інфекцію, коли була в Німеччині, і їй стало дуже погано, коли вона прибула в аеропорт Манчестера. Їй зробили операцію. На даний момент вона може бачити лише частково, і це трохи тривожить. Лікарі сказали, що знадобиться шість місяців, щоб вона відновила зір. Вона отримала номер національного страхування, який допоможе з лікуванням”, — сказав Тоні.

Нещодавно він випустив на YouTube пісню під назвою "Ukraine to UK Rain". Пісня описує Україну як "країну, розтерзану воєнними злочинами та тяжким болем".

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності