• Головна
  • Війна
  • США допоможуть переобладнати українські винищувачі — Пентагон

США допоможуть переобладнати українські винищувачі — Пентагон

США допоможуть переобладнати українські винищувачі — Пентагон

США віддають перевагу наданню зброї й обладнання для українських винищувачів, які потрібні українцям саме зараз

В останньому пакеті військової допомоги для України все ще немає винищувачів. У Міністерстві оборони США пояснили це тим, що перехід на них займе роки, тому простіше переобладнати нинішні українські літаки.

Про це після брифінгу представника Пентагону написала у Twitter американська журналістка Кейтлін Дорнбос.

"Треба забезпечити, щоб Україна могла використовувати авіацію, яка зараз є, для досягнення ефекту в поточному конфлікті", — сказав представник Пентагону.

Він додав, що США надали протирадарні ракети — ракети HARM — і адаптували ці ракети, щоб вони могли стріляти з МіГ-29, для польоту з яких їх не створювали.

У Пентагоні зауважують, що США віддають перевагу наданню тієї зброї й того обладнання для українських винищувачів, які потрібні українцям саме зараз для підтримки на сході й, можливо, для контрнаступу, оскільки навіть якби США надали Україні винищувачі, на їхню доставку пішло б кілька років.

Нагадаємо, Україна в річницю своєї незалежності отримала від США майже 3 млрд доларів фінансової допомоги, яку скерують до державного бюджету. Гроші надали у вигляді безповоротного гранту через механізм Світового банку.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності