• Головна
  • Війна
  • Росіяни досягли кульмінації та більше нічого не можуть зробити — генерал-лейтенант Годжес

Росіяни досягли кульмінації та більше нічого не можуть зробити — генерал-лейтенант Годжес

Росіяни досягли кульмінації та більше нічого не можуть зробити — генерал-лейтенант Годжес

Українці були стійкими, ефективними та новаторськими

Україні для повернення власних територій не вистачає можливості розпочати рішучий та успішний контрнаступ, який дозволить відкинути російські війська до лінії фронту, яка була до 24 лютого.

Про це в інтерв’ю Deutsche Welle сказав генерал-лейтенант у відставці та екскомандувач сухопутних військ США в Європі Бен Годжес.

"Українці були достатньо стійкими, ефективними, новаторськими. Але їм потрібна більш дальня та точна артилерія, ракети. Артилерія, яка здатна стріляти далі, знищувати російську логістику і завдавати ударів по російських аеродромах. Ось що необхідно", — зазначає Годжес.

Він каже, що того, що є, наразі недостатньо задля вирішального ефекту. Саме тому лінія фронту впродовж останнього місяця майже не змінюється.

"Росіяни досягли кульмінації. Вони більше нічого не можуть зробити. А в українців повинна бути можливість перемогти. І це саме те, що ми повинні для них зробити", — резюмує Бен Годжес.

Нагадаємо, військовий експерт Олег Жданов вважає, що Україні недостатньо зброї, аби йти у контрнаступ. Однак її достатньо для проведення оборонної спецоперації.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності