• Головна
  • Війна
  • Архітектори з Львівщини створили проєкт укриттів у вигляді будинків гобітів

Архітектори з Львівщини створили проєкт укриттів у вигляді будинків гобітів

Архітектори з Львівщини створили проєкт укриттів у вигляді будинків гобітів

У рамках проєкту хочуть забезпечити укриттями різні установи та заклади освіти

Компанії "Індустрія ЛВ" та "Хоббіт Хаус" розробили концепцію укриттів у вигляді будинків гобітів — персонажів із книг Толкіна. Автори проєкту запатентували технологію та вже провели необхідні випробування.

Про це 23 серпня повідомляє видання "БЖ" з посиланням на сайт проєкту.

У рамках проєкту хочуть забезпечити укриттями різні установи та заклади освіти, які не мають сховищ чи потребують облаштування додаткового захисту від повітряного нападу, землетрусу, стихійних лих. Також споруди, які розробили архітектори, можна буде використовувати й для зберігання різних речей чи продуктів.

Як заявляють автори проєкту, укриття споруджуватимуть з високоякісного бетону з додаванням пластифікатора, добавок, а за необхідності — мікрофібри. До речі, бетон класу В35-В40, який планують використовувати, відносять до категорії особливо важких бетонів та застосовують у будівництві об’єктів, вимоги якості та міцності до яких підвищені, наприклад, у військовому будівництві для зведення бункерів, які здатні захистити від ядерної зброї.

За задумом, конструкція розташовуватиметься на один метр нижче рівня землі та матиме насип висотою 2,1 метра. Автори пропонують декілька варіантів планування укриттів із місткістю від 8 до 146 осіб. На замовлення виготовлятимуть укриття за індивідуальним плануванням. Крім стандартних блоків перебування, є варіанти із санвузлами, коморою, кулерами та вмивальниками.

Читайте також:

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності