• Головна
  • Війна
  • Жданов розповів, яку зброю Україна отримає від партнерів

Жданов розповів, яку зброю Україна отримає від партнерів

Жданов розповів, яку зброю Україна отримає від партнерів

Невдовзі Україна отримає новий пакет допомоги від США. Зокрема, він передбачає постачання Україні боєприпасів HIMARS та протитанкових ракет TOW.

Про це в ефірі Lviv.Media розповів військовий експерт Олег Жданов.

Так, за словами Жданова, цей пакет допомоги буде другим, який містить у собі боєприпаси.

"Ми бачимо, що тут повний спектр: і боєприпаси HIMARS, і боєприпаси калібру 155 мм, і боєприпаси 105 мм. В нас є ще польова артилерія L119 — це гаубиці, вони йдуть на заміну 122-мм радянських Д-30 і 2С1, у них дальність більша. Незважаючи на те, що калібр менший, потужність заряду більша", — розповів експерт.

Також Олег Жданов відмітив, що Україна отримає протитанкові ракети TOW. Вони використовувались із 1970-их років та були з цього часу модернізовані.

"Цей TOW наймасовіший у світі, і він застосовувався у всіх війнах і конфліктах, які були із 70-их років. Я не здивований, що він з’явився у нас. TOW-2 себе дуже добре зарекомендував у Сирії, коли горіли Т-90 російські від рук сирійського ополчення, які застосовували саме їх", — додав Жданов.

Більше про черговий обстріл Антонівського мосту та паніку в Криму дивіться в ефірі із військовим експертом Олегом Ждановим на Lviv.Media.

Нагадаємо, в серпні Україна отримала від США найбільший пакет допомоги обсягом в 1 мільярд доларів, і ця допомога постійно зростає.

За словами військового експерта Олександра Коваленко, попри потужність військово-промислового комплексу США, Україна потребує більше боєприпасів, аніж США замовили для своєї армії до 2024 року.

Читайте також: 

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності