• Головна
  • Війна
  • Окупантів, які перебували на ЗАЕС, забрали до реанімації з ознаками променевої хвороби

Окупантів, які перебували на ЗАЕС, забрали до реанімації з ознаками променевої хвороби

Окупантів, які перебували на ЗАЕС, забрали до реанімації з ознаками променевої хвороби

Російських військових, які перебували на території Запорізької атомної електростанції, доправили до реанімації із симптомами променевої хвороби.

Про це повідомляє парамедик Богдан Бондаренко, пише ТСН.

Міноборони росії заявило, що російських військових з Енергодара 31 липня доправили до військово шпиталю з ознаками сильного отруєння. Обстеження встановило наявність в організмах органічної отрути штучного походження. Наразі опромінені перебувають у реанімації.

"Наразі російські військові з атомної станції перебувають у реанімації, їх досліджують фахівці Головного науково-дослідного випробувального інституту військової медицини міноборони Росії", — розповів Бондаренко.

Бондаренко зазначив, що симптоми, про які пишуть ЗМІ, можуть свідчити і про променеву хворобу.

"Росіяни, звісно, говорять про хімічне отруєння, але привезли поранених з атомної станції. Не кажучи взагалі про рівень довіри до російської інформації. Це щодо ботолуксину", — каже парамедик.

Він нагадав, що приблизно в цей час росія обстріляла ЗАЕС. Український "Енергоатом" заявив про можливий витік радіації зі станції. Тоді фахівці "Росатому" вивели зі станції в екстреному порядку своїх співробітників, а інспекторам МАГАТЕ окупанти відмовили у доступі на станцію.

"Зараз, поки не пізно, потрібно зробити все можливе, щоб отримати правдиву картину ситуації на станції. Треба негайно демілітаризувати станцію та віддати її під контроль ООН, МАГАТЕ чи іншої незалежної структури. Це питання виживання. Свідомий рівня можливостей міжнародних організацій, точніше їх рівня безпорадності, але іншого поки немає", — написав Бондаренко.

Нагадаємо, у тимчасово окупований Енергодар доставили 25 тисяч таблеток калію йодиду — препарату, що здатен захистити щитовидну залозу в разі забруднення місцевості внаслідок аварії на атомних реакторах. Ліки закупили коштом обласного бюджету.

Читайте також:

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності