• Головна
  • Війна
  • Озброєння окупантів працює не прицільно, а за квадратами

Озброєння окупантів працює не прицільно, а за квадратами

Вражати ціль такою зброєю вдається важче

Окупантам на полі бою частіше не вдається втрапити в ціль, яка могла б нашкодити ЗСУ. Адже вони не можуть бити прицільно тим озброєнням, яке мають у розпорядженні.

Про таке сказав кореспондент “Радіо Донбас. Реалії” Мар'ян Кушнір.

"Щодо точності окупантів, то вони б’ють неприцільно, оскільки застосовують радянське озброєння, яке саме по собі не є прицільним. Воно “кладеться” в радіусі 500 метрів у якийсь вогневий квадрат. Аби нанести вогневе ураження, то тут потрібно високоточне озброєння задіювати, таке як “Іскандер” або “Калібр”. А таке озброєння, як РСЗВ, то воно працює лише за квадратами. Іноді вдається потрапити в ціль, а частіше не вдається втрапити в ту ціль, яка могла б нашкодити ЗСУ", — каже кореспондент.

Мар’ян Кушнір зазначає, що не певен, чи вдається окупантам вчасно поповняти боєкомплект. Однак каже, що він у російської армії є, та вона задіює його відчутно більше, ніж українська.

Водночас військові зауважують, що кількість обстрілів дійсно зменшилася.

"Чи є це наслідком ударів по тилових базах зі скупченням боєкомплекту українськими військовими — важко стверджувати. Це може бути і ротація, заміна особового складу, перегрупування тощо", — каже Мар’ян Кушнір.

Тож, за словами кореспондента, важко сказати, чи має росія проблеми з боєкомплектом.

Нагадаємо, станом на 13 серпня російська армія втратила п’яту частину своїх підрозділів в Україні. Про це повідомив Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності