• Головна
  • Війна
  • Попереджати противника про контрнаступи — це розумно — експерт

Попереджати противника про контрнаступи — це розумно — експерт

Це частина інформаційно-психологічної війни

Це розумно, що ми попереджаємо противника про контрнаступ. Це є частиною інформаційно-психологічної війни.

Таку думку 15 серпня висловив в ефірі "Радіо НВ" військовий експерт Олег Жданов.

"Справа в тому, що ми ж ведемо війну не лише на лінії фронту. А хто вам скаже, шо Генштаб ЗСУ ухвалив рішення завтра звільнити Херсон. Ні, ми не знаємо, яке рішення прийме Генштаб. А, можливо, буде на іншому напрямку контрнаступ. А, можливо, декілька контрнаступальних ударів. Це може бути складова інформаційно-психологічної війни", — вважає Олег Жданов.

Експерт наводить приклад вдалого "анонсу" контрнаступу.

"Бачите, як анонс нашого контрнаступу змусив російське командування повністю перегрупувати всю лінію фронту від Харкова до Херсона. Це було нам на руку. Адже сьогодні ми, фактично, тримаємо під контролем величезне угрупування з 25 тисяч військовослужбовців на правому березі річки Дніпра. Ми їх тримаємо під вогневим контролем. Вони послабили Запорізький напрямок, вони послабили Донецький напрямок. Вони частково послабили Харківський напрямок, забравши звідти резерв. Тож, вважаю, що цілі досягнуті, і це спрацювало нам на користь", — підсумовує Олег Жданов.

Нагадаємо, голова Бюро національної безпеки Польщі Павел Солох вважає, що зброя, яка надходитиме до України у великій кількості, сприятиме успішному контрнаступу.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності