• Головна
  • Війна
  • Що ж трапилося у Новофедорівці: військовий експерт розглядає версії

Що ж трапилося у Новофедорівці: військовий експерт розглядає версії

Існує декілька версій

Неможливо однозначно стверджувати, що ж насправді відбулося у Новофедорівці та від чого виникла пожежа на території аеродрому “Саки”. Адже існує декілька офіційних версій і чимало припущень.

Про це в ефірі "Радіо НВ" сказав військовий експерт Олег Жданов.

"Офіційна версія як Генштабу російських військ, так і нашого Міністерства оборони залишилися незмінними. Вони кажуть, що палили в недозволеному місці. А ми їм нагадуємо, що так робити не треба", — зазначає експерт.

Водночас, аналізуючи супутникові знімки, Олег Жданов робить припущення, що пожежі могли виникнути як наслідок, зокрема, ракетного удару.

"Щодо тих супутникових знімків, які були опубліковані, то там можна зробити припущення, що це міг бути ракетний удар, судячи з цих вирв, які залишилися на стоянці літаків. Знову ж таки, постає питання: чиї це ракети та звідки прилетіли. І взагалі, чи були це саме ракети або щось інше", — зауважує Жданов.

Водночас він називає фантастичною версію, висловлену у російських ЗМІ, що удар по аеродрому міг завдати дрон-камікадзе.

"Це точно не може бути дрон-камідзе. Адже там заряд дуже малої потужності. Дрон-камікадзе таких наслідків ніколи не спричинить. Він мав би бути розміром із пасажирський літак", — каже експерт.

Підсумовуючи, Олег Жданов зауважує, що оскільки всі відхрестилися від причетності до вибухів на аеродромі, то кожен може прийняти ту версію, яка йому більше до вподоби.

Нагадаємо, 9 серпня у тимчасово окупованому Криму на військовому аеродромі у Новофедорівці пролунали вибухи. Міністерство оборони росії стверджувало, що аеродром у Криму ніхто не обстрілював, там просто здетонували боєприпаси. Водночас у Міноборони України нагадали про дотримання правил пожежної безпеки.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності