• Головна
  • Війна
  • Військовий експерт пояснив причини "божевільних" штурмів росіян

Військовий експерт пояснив причини "божевільних" штурмів росіян

Російських солдатів женуть на наші позиції, як гнали радянських військових у Другій світовій війні

Російських солдатів на наші позиції женуть без належної вогневої підтримки. Можливо, під загрозою фізичної розправи або ж обманом.

Про це в ефірі "Радіо НВ" сказав військовий експерт Олег Жданов

"Це може бути для того, аби виявити нашу систему оборони. Чи для того, щоб створити безперервну атаку. Техніки та озброєння може не вистачати, а задачу виконувати потрібно", — зазначив Олег Жданов.

Він зауважив, що так під час Другої світової війни гнали радянських військових на взяття укріплених районів німецьких військ.

"Ніхто не рахувався з втратами, не рахував, скільки було вбито. Головне було — виконати завдання із взяття того чи іншого військового об’єкта", — каже експерт.

Олег Жданов зазначив, що достеменно невідомо, за яких обставин солдати йдуть в бій.

"Це може бути загроза фізичної розправи. Це може бути сила наказу і зломлений моральний дух цих бійців. А ще це може бути суцільний обман. Їм кажуть провести розвідку боєм — от вони і йдуть, і нариваються на наш вогонь, відкочуються назад. А потім вже ті, хто залишився живий і цілий, задають питання командирам: що ж це було?", — зауважує експерт.

Нагадаємо, 16 серпня на Бахмутському напрямку підрозділи противника вели наступальні та штурмові дії у напрямках Володимирівка — Бахмутське та Стряпівка — Соледар. Тут українські воїни зупинили та відкинули окупантів назад.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності