• Головна
  • Війна
  • Деокупація Донбасу наразі неможлива: Данілов назвав причину

Деокупація Донбасу наразі неможлива: Данілов назвав причину

Деокупація Донбасу наразі неможлива: Данілов назвав причину

Лінія фронту сягає 2500 км, тому активні дії на одній із ділянок боєзіткнення можуть призвести до проблем на інших

Секретар РНБО України Олексій Данілов фактично визнав, що наразі ЗСУ не можуть деокупувати райони Луганської й Донецької області військовим шляхом через велику протяжність фронту.

Про це він заявив 11 серпня в ефірі "Радіо НВ".

За його словами, лінія фронту сягає 2500 км, тому активні дії на одній із ділянок боєзіткнення можуть призвести до проблем на інших.

"Є Головнокомандувач ЗСУ генерал Валерій Залужний. На сьогоднішній день я чітко розумію, в яких спосіб має воювати наше військо. Ті люди, які воюють на тих чи інших ділянках, до кінця не знають, що відбувається на інших. Повірте, якщо б була можливість деокупації Донецької та Луганської областей військовим шляхом, наші б військові вже це зробили. Ми повинні розуміти, що наразі маємо 2500 км фронту і, якщо ми будемо на одній ділянці робити активні дії, ми повинні розуміти, що робитимемо в цей час на інших ділянках. Якщо б у нас, окрім Донецької та Луганської областей, не було б фронту більше ніде — на Херсонщині, Миколаївщині, у Запорізькій та Харківській областях, то звичайно ми б із вами вели б цю розмову", — сказав Данілов.

Читайте також:

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності