• Головна
  • Війна
  • Спроможність морської авіації рф знизилася після вибухів у Криму — Міноборони Британії

Спроможність морської авіації рф знизилася після вибухів у Криму — Міноборони Британії

Спроможність морської авіації рф знизилася після вибухів у Криму —  Міноборони Британії

Вибухи 9 серпня в районі Новофедорівки Сакського району Криму, де розташована російська військова база, значно знизили спроможності морської авіації чорноморського флоту рф у регіоні.

Про це у Twitter 12 серпня повідомляє Міноборони Великої Британії.

"Спроможності морської авіації флоту зараз значно знизилися. Цей інцидент, ймовірно, змусить російську армію переглянути своє сприйняття загрози, адже для них Крим раніше сприймався як безпечний тил", — зазначили у британському оборонному відомстві.

Розвідка відзначає, що початкова причина вибухів 9 серпня невідома, але великі грибоподібні хмари, які видно на відео очевидців, майже напевно виникли в результаті вибуху до чотирьох відкритих складів боєприпасів.

"Майже напевно внаслідок вибухів було знищено або серйозно пошкоджено щонайменше п'ять винищувачів-бомбардувальників Су-24 та три багатоцільових винищувачі Су-30. Центральний район розосередження зазнав серйозних ушкоджень, але аеродром, ймовірно, залишається придатним до експлуатації", — йдеться в огляді.

Проте там додають, що втрата восьми бойових літаків становить незначну частку від загального парку літаків, доступних росії для підтримки війни.

"В основному Саки використовувалися як база для авіації чорноморського флоту росії", — уточнили в Міноборони Британії.

Читайте також:

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності