• Головна
  • Війна
  • ЗСУ могли завдати удару по авіаційній базі в Криму з літаків — військовий експерт

ЗСУ могли завдати удару по авіаційній базі в Криму з літаків — військовий експерт

ЗСУ могли завдати удару по авіаційній базі в Криму з літаків — військовий експерт

ЗСУ могли завдати удару по Новофедорівці з літаків, адже знищена російська протиповітряна оборона дає перевагу українським винищувачам та штурмовикам.

Про це 10 серпня в ефірі "Радіо НВ" розповів військовий експерт Владислав Селезньов.

"Ми бачили зі зведення Генерального штабу, про це також повідомляв речник військово-цивільної адміністрації Одеської області Сергій Братчук, останнім часом досить часто трапляється “бавовна” на об'єктах ППО рф. Щонайменше 4 комплекси С-300 вже знищено, щонайменше два комплекси “Панцирь” перетворилися на купку металу. Чому це відбувається? Є вже напівофіційне підтвердження того, що Україна отримала так звані антирадарні ракети від наших західних партнерів, які вдало та влучно використовує українська авіація", — каже Селезньов.

Він зауважує, що ці ракети неможливо в досить короткий термін адаптувати до літаків, які знаходяться на озброєнні ВПС України, але, як відомо, є співпраця із західними партнерами, в тому числі щодо поставки літаків Су-27 та МіГ-29 від Румунії та Словаччини, тож цілком ймовірно, що ці літаки пройшли відповідну модернізацію і спроможні використовувати такого типу ракети.

"Що це нам дає — знищення російської ППО, яке створює перевагу для українських винищувачів та штурмовиків. І ми бачимо останні декілька днів, що українські штурмовики Су-25 активно відпрацьовують по ворожих позиціях на території півдня Запорізької області та на Херсонщині. Зухвало наносять ракетно-бомбові удари по ворожих позиціях. Це говорить про те, що певною мірою на цих ділянках українського фронту російське ППО пригнічене”, — пояснює експерт.

Читайте також:

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності