• Головна
  • Війна
  • "Він просто надихнув мене продовжувати боротьбу": принц Гаррі зателефонував парамедикині Тайрі після її звільнення з полону

"Він просто надихнув мене продовжувати боротьбу": принц Гаррі зателефонував парамедикині Тайрі після її звільнення з полону

"Він просто надихнув мене продовжувати боротьбу": принц Гаррі зателефонував парамедикині Тайрі після її звільнення з полону

17 червня українській стороні вдалось звільнити Юлію Паєвську з полону

Юлія Паєвська (Тайра), яка служила фельдшеркою-добровольцем на лінії фронту в Маріуполі, коли потрапила у російський полон, розповіла про розмову з принцом Гаррі після визволення з полону.

В інтерв'ю Daily Mail Юлія Паєвська зазначила, що телефонний дзвінок принца Гаррі приблизно за тиждень після її звільнення переконав її не здаватися.

"Він просто надихнув мене продовжувати боротьбу. Він сказав, що підтримує Україну та всіх нас. І що сім'я Invictus Games завжди дбає про своїх членів", — каже Тайра, яка є членкинею команди України на Invictus Games.

Паєвська перекваліфікувалася на фельдшерку у 2014 році, коли російські війська вторглися на Донбас. Тайра надала допомогу понад 500 українським військовим на Донбасі, а також навчила основам тактичної медицини 8000 людей.

"Росіяни сказали мені, що краще покінчити життя самогубством, тому що вони все одно уб’ють мене, але я намагалася вірити, що виживу. У мене не було абсолютно жодної інформації про те, що відбувається у світі. Я навіть не знала, чи жива моя сім'я і, чи вцілів мій дім, бо росіяни вже майже були у Києві, коли ми виїжджали. Казали, що нас ніхто не підтримує, що інші країни дають нам лише стару, іржаву зброю. Говорили, що ми нікому не потрібні, і що про Україну всі давно забули", — розповіла Паєвська.

Вона додала, що дуже вдячна принцу Гаррі, бо саме після Invictus Games росіяни перестали її допитувати та катувати.

"Я думаю, що поширення інформації по всьому світу вплинуло на їхнє рішення обміняти мене", — додала Тайра.

Нагадаємо, Юлія Паєвська потрапила у полон разом зі своїм водієм Сергієм 16 березня, евакуюючи поранених цивільних з Маріуполя. 17 червня українській стороні вдалось звільнити парамедикиню з ворожого полону.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності