• Головна
  • Війна
  • До українського порту вперше з початку війни прибуло турецьке судно

До українського порту вперше з початку війни прибуло турецьке судно

До українського порту вперше з початку війни прибуло турецьке судно

Йдеться про балкер FULMAR S під прапором Барбадосу

У суботу, 6 серпня, уперше з початку повномасштабного вторгнення в одеський порт прибуло судно під завантаження. Йдеться про балкер FULMAR S під прапором Барбадосу.

Про це повідомив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

"Ця подія є важливим сигналом для ринку, що "зернова ініціатива" — це безпечна і головне вигідна бізнес можливість для судновласників повернутися в українські порти. Дякую колегам з ООН та Туреччини за створення безпекових умов для заходу першого судна в українські територіальні води", — зазначив Курбаков.

Він наголосив, що українська сторона робить все можливе, щоб порти могли приймати та обробляти значно більше суден. Зокрема, планують уже за 2 тижні вийти на рівень щонайменше 3-5 суден на добу.

"Досягти цього також допоможе практичне приєднання уже наступного тижня до «зернової ініціативи» нашого найбільшого порту — "Південний".  На тактичних кроках ми не зупиняємось і в перспективі плануємо розпочати переговори з ООН та Туреччини щодо розповсюдження ініціативи на інші порти, зокрема, Миколаївський. Незважаючи на проміжні успіхи в деблокованих портах, ми продовжуємо активно нарощувати перевалку в Дунайських портах, які від лютого стали одними із головних рятівників українських експортерів", — зауважив міністр.

Додамо, турецький суховантажник FULMAR S прибув за експортним зерном до порту "Чорноморськ. Про це повідомляв у Facebook керівник Інституту Чорноморських стратегічних досліджень Андрій Клименко.

Нагадаємо, перше з трьох суден з українською кукурудзою, яке напередодні вийшло з порту “Чорноморськ”, прибуло до берегів Стамбула. Це перший суховантаж із каравану, який вчора вирушив з України. Він перевозить понад 30 тисяч тонн кукурудзи та прямує до Ірландії.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності