• Головна
  • Війна
  • Статус тимчасового захисту для українців у ЄС буде діяти до весни 2024 року

Статус тимчасового захисту для українців у ЄС буде діяти до весни 2024 року

Статус тимчасового захисту для українців у ЄС буде діяти до весни 2024 року

Цей статус отримали понад 5 мільйонів українців

Статус тимчасового захисту для українців у ЄС буде діяти щонайменше до весни 2024 року. Цей статус отримали понад 5 мільйонів українців.

Про це повідомила віцепрем’єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина в ефірі національного телемарафону.

Стефанішина пообіцяла надати окреме роз'яснення щодо процедури реєстрації українців, які тимчасово повертаються додому, а потім знову їдуть до ЄС.

Віцепрем’єр-міністерка також зазначила, що під час зустрічі з комісаркою з питань внутрішніх справ Єврокомісії Ілвою Йоганссон вони домовились створити "Міжнародну українську школу". Цей проєкт має забезпечити присутність українських вчителів та українське викладання у школах ЄС, де навчатимуться діти з України.

За словами комісарки з питань внутрішніх справ Єврокомісії Ілви Йоганссон, понад 8 мільйонів українців були змушені переїхати до країн Євросоюзу — ця кількість дорівнює кількості населення середньої країни у Європі.

Вона також зауважила, що українці, які перебувають у ЄС, можуть побачитися зі своїми близькими без зняття реєстрації у країнах Євросоюзу, якщо це не довготривала подорож. Але якщо українці вирішили повернутися додому, у ЄС просять повідомляти відповідні органи про скасування реєстрації. За потреби там можна буде зареєструватися повторно.

Читайте також:

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності