• Головна
  • Війна
  • У росії український полк "Азов" визнали "терористичною організацією"

У росії український полк "Азов" визнали "терористичною організацією"

У росії український полк "Азов" визнали "терористичною організацією"

Рішення поки що не набуло чинності й може бути оскаржене в апеляційній інстанції

Верховний суд росії у вівторок, 2 серпня, визнав український полк "Азов" "терористичною організацією" і заборонив його діяльність у рф.

Про це повідомляє Суспільне з посиланням на російську інформагенцію ТАСС.

"Адміністративну заяву генерального прокурора задовольнити, визнати український воєнізований підрозділ "Азов" терористичною організацією та заборонити його діяльність на території російської федерації", — оголосила рішення суддя.

За її словами, виконання рішення починається негайно.

Суд оголосив лише резолютивну частину рішення, його мотиви залишаються невідомими. Рішення поки що не набуло чинності й може бути оскаржене в апеляційній інстанції.

Розгляд позову прокуратури відбувся за відсутності представників протилежної сторони. Більшість засідання провели у закритому режимі.

Учасники організації, визнаної судом терористичною, несуть кримінальну відповідальність. Засновники такої організації та її керівники караються позбавленням волі терміном від 15 до 20 років зі штрафом до 1 млн рублів. Рядові учасники — терміном від 5 до 10 років зі штрафом до 500 тисяч рублів. Ті, хто добровільно припинив участь у діяльності організації до початку розслідування, звільняються від кримінальної відповідальності, пояснює ТАСС.

Читайте також:

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності