Нацбанк збирає монети для потреб ЗСУ

Нацбанк збирає монети для потреб ЗСУ

Протягом наступних трьох місяців по всій Україні триватиме збір монет

Нацбанк України запустив благодійну акцію "Смілива гривня", в межах якої протягом трьох місяців по всій Україні триватиме збір монет. Потім гроші перерахують на потреби ЗСУ.

Про це 1 серпня повідомляє пресслужба Національного банку України.

Так, протягом наступних трьох місяців по всій Україні триватиме збір монет номіналами 10, 50 копійок та 1, 2, 5 і 10 гривень. Сума зібраних коштів буде перерахована на потреби Збройних Сил України.

"Наразі в обігу перебуває понад 14 млрд монет на суму більше 5 млрд грн. Значна кількість розмінних монет, зокрема монет номіналом 10 коп. (28,5% від загальної кількості монет в обігу) та 50 коп. (9,3% від загальної кількості), часто не використовується громадянами для готівкових розрахунків та лежить у скарбничках чи кишенях. Водночас ці кошти можуть допомогти українським захисникам боронити країну від російського загарбника", — розповіли у НБУ.

Пункти мобілізації монет працюватимуть із 1 серпня до 31 жовтня 2022 року у відділеннях уповноважених банків — Ощадбанку та ПУМБу. Принести монети може кожен охочий.

"Акція "Смілива гривня" — це гарна нагода зробити свій внесок у перемогу, навіть, якщо він становитиме лише 10 копійок. Здавайте монети в банки, а ми відправимо їх на фронт", — акцентував заступник голови НБУ Олексій Шабан.

Адреси відділень, у яких можна здати зібрані монети, а також детальні умови участі в акції зазначені на сайті "Смілива гривня".

Читайте також:

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності