• Головна
  • Війна
  • Росіяни не допустили Червоний Хрест до колонії в Оленівці

Росіяни не допустили Червоний Хрест до колонії в Оленівці

Росіяни не допустили Червоний Хрест до колонії в Оленівці

Окупанти не допустили представників Міжнародного комітету Червоного Хреста до місця загибелі українських військовополонених у колонії в окупованій Оленівці.

Про це повідомив Червоний Хрест у Twitter.

"Наше вчорашнє прохання про доступ до військовополонених з Оленівської колонії не було задоволено. Надання Міжнародному комітету Червоного Хреста доступу до військовополонених є обов'язком сторін конфлікту відповідно до Женевських конвенцій", — йдеться у повідомленні.

Також в організації зазначили, що продовжать добиватися дозволу.

We will not stop seeking access to these POWs and to all POWs of this international armed conflict who we have not had access to yet.— ICRC Ukraine (@ICRC_ua) July 30, 2022Нагадаємо, 29 липня російські військові прицільно та навмисно обстріляли з артилерії виправну установу в населеному пункті Оленівка Донецької області. Там утримувалися, зокрема, й українські полонені.За інформацією Головного управління розвідки МОУ, вбивство українських полонених в Оленівці на Донеччині організували найманці ПВК “Вагнера” за особистою вказівкою Євгена Пригожина.Окрім того, російське посольство у Великій Британії опублікувало цинічну заяву, в якій підтримало страту бійців полку “Азов” у Оленівці.Загибель українських військових може розслідувати ООН. Організація готова направити групу експертів в Оленівку.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності