• Головна
  • Війна
  • Конфлікт між Китаєм та Тайванем загострюється: що відомо

Конфлікт між Китаєм та Тайванем загострюється: що відомо

Конфлікт між Китаєм та Тайванем загострюється: що відомо

У зв'язку із можливим візитом спікерки Палати представників США Ненсі Пелосі до Тайваню у Південно-східній Азії зростає напруга. Тайвань підняв у небо винищувачі через прогнози з Китаю збити американський літак.

Про це повідомив журналіст Чаухарді Паверза.

Китай категорично проти візиту третьої за значимістю особи США на Тайвань. ЗМІ повідомляють, що Тайвань розгорнув ППО в районі аеропорту, куди би мав приземлитися американський борт.

За літаком, яким Ненсі Пелосі полетіла до Азії, у застосунку Flightradar24 спостерігає понад 100 тисяч людей по всьому світу. Станом на 16:08 американський борт здійснив посадку в американському штаті Гаваї.

Окрім цього, Китай оголосив військові навчання, перекривши Тайванську протоку.  Журналіст Чаухард Паверз повідомив, що китайська артилерія долітає до берегів Тайваню. Крім того, за даними ЗМІ, Китай перемістив свою артилерію на узбережжя, яке за 180 кілометрів від острова.

Довідково:Китай неодноразово заявляв про свої претензії на Тайвань, та цього року вони стали агресивнішими, особливо після анонсованого візиту спікерки Палати представників США Ненсі Пелосі на острів. У Пекіні уже публічно погрожували перехопити американський літак або збити його.Нещодавно китайська армія напередодні 95-ої річниці свого заснування опублікувала у соцмережах повідомлення "Готуємося до війни".

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності