• Головна
  • Війна
  • Вбивство українських полонених в Оленівці: спільна заява СБУ, ЗСУ, ГУР та омбудсмена

Вбивство українських полонених в Оленівці: спільна заява СБУ, ЗСУ, ГУР та омбудсмена

Вбивство українських полонених в Оленівці: спільна заява СБУ, ЗСУ, ГУР та омбудсмена

Служба безпеки України, Головне Управління розвідки, ЗСУ та Уповноважений з прав людини оприлюднили спільну заяву щодо масового вбивства українських військовополонених у колонії Оленівки 29 липня.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Внаслідок вибуху була знищена будівля, і якій утримувались українські військовополонені. За даними росіян, загинуло більше 50-ти українських захисників, кількість поранених невідома.

"Жоден працівник колонії, бойовик "ДНР" чи російський військовий, що здійснювали охорону приміщення, згідно з коментарями російської сторони внаслідок вибуху не постраждав. Одразу після вибуху Росія звинуватила Україну в обстрілі виправної колонії з використанням американської зброї та вбивстві українських військових", — йдеться у заяві.

Українські силовики вимагають, аби ООН та МКЧХ, які виступали гарантами життя та здоров'я українських бійців, направили своїх представників в колонію, де росіяни утримують захисників.

Також у заяві зазначається, що вчинений вибух є цинічним терористичним актом Російської Федерації, військовою провокацією та класичною false flag operation, метою якого є приховування воєнних злочинів, дискредитація Збройних Сил України, зрив постачання західної зброї та підвищення соціальної напруги в українському суспільстві.

Зокрема, Україна не здійснювала ракетних та артилерійських обстрілів смт. Оленівка.

"Збройні Сили України завдають ударів винятково по російським військовим об‘єктам: складам з паливом, озброєнням та боєприпасами, командним пунктам, обʼєктам військової інфраструктури. Українська армія має достатньо засобів для ідентифікації цілей, включно з системами космічної розвідки. Україна не здійснювала ракетних та артилерійських обстрілів смт. Оленівка", — зазначили відомства.

Нагадаємо, вбивство українських полонених в Оленівці на Донеччині організували найманці ПВК “Вагнера” за особистою вказівкою Євгена Пригожина. Крім того, це не було узгоджено з керівництвом міноборони рф.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності