• Головна
  • Війна
  • Для 84% українців жодні територіальні поступки не є припустимими — опитування

Для 84% українців жодні територіальні поступки не є припустимими — опитування

Для 84% українців жодні територіальні поступки не є припустимими — опитування

Настрої населення приблизно однакові незалежно від регіону

Для 84% опитаних українців жодні територіальні поступки не є припустимими. 10% вважають, що для досягнення миру і збереження незалежності можна відмовитися від деяких територій.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС).

Настрої населення приблизно однакові незалежно від регіону. Так, серед жителів сходу 77% проти поступок (готові на поступки — лише 16%), а серед жителів півдня — 82% проти поступок (готові — лише 10%). У порівнянні з травнем, кількість тих, хто проти будь-яких поступок, у східних регіонах збільшилася.

У КМІС також зазначають, що серед респондентів, які після початку війни виїхали з тимчасово окупованих територій, лише 17% виступають за територіальні поступки. Натомість 82% вважають, що жодних територіальних поступок не має бути.

Серед російськомовних українців 76% проти територіальних поступок (підтримують — 14%). Серед російськомовних росіян також переважна більшість — 68% — виступають проти будь-яких поступок (підтримують — 19%).

Довідково:Опитування проводилось упродовж 6-20 липня 2022 року. Методом телефонних інтерв’ю з використанням комп’ютера (CATI) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів опитано 2000 громадян України віком від 18 років, що мешкають у всіх регіонах України (крім АР Крим та деяких районів Донецької та Луганської областей).За звичайних обставин статистична похибка не перевищує 2,4% для показників, близьких до 50%, проте в умовах війни показник похибки може дещо збільшуватися.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності