• Головна
  • Війна
  • Українські десантники збили російські штурмовик та гелікоптер

Українські десантники збили російські штурмовик та гелікоптер

Українські десантники збили російські штурмовик та гелікоптер

Ворожу техніку приземлили за допомогою ПЗРК "Ігла"

Сьогодні, 25 липня, воїни 25-ї окремої повітрянодесантної Січеславської бригади ЗСУ збили російський штурмовик Су-25, а також новітній бойовий гелікоптер Ка-52.

Про це повідомили на сторінці бригади у соцмережі Facebook.

Відомо, що в обох випадках ворожу техніку вразили з переносного зенітно-ракетного комплексу "Ігла" радянського виробництва, який почав надходити на озброєння ще на початку 1980-их років.

[caption id="attachment_42742" align="aligncenter" width="1024"] Гелікоптер Ка-52
Фото: Vitaly V. Kuzmin[/caption]

Довідково:Камов Ка-52, також відомий як “Алігатор”, — російський бойовий вертоліт, командирська машина армійської авіації, здійснює розвідку місцевості, цілевказівки і координацію дій групи бойових вертольотів. Машина здатна вражати броньовану і неброньовану техніку, живу силу і повітряні цілі на полі бою. Головна її новина — можливість катапультуватися для екіпажу.Вертоліт був спроєктований наприкінці 90-их років і почав надходити на озброєння російської армії з 2008 року. Станом на 2020-21 рік російська армія мала 120 таких бойових машин. Від початку повномасштабного російського вторгнення підтверджено щонайменше 18 фактів підбиття гвинтокрилів українськими захисниками.Су-25 — одномісний броньований дозвуковий штурмовик, призначений для надання авіаційної підтримки в зоні бойових дій вдень та вночі за умов візуальної видимості цілі, а також знищення об’єктів із заданими координатами у випадку льотної погоди. Об’єктом ураження можуть бути наземні та надводні цілі, а також повітряні маловисотні, повільні цілі (гелікоптери і транспортні літаки). Від початку вторгнення підтверджено щонайменше 16 фактів збиття російських літаків цього типу. 

Нагадаємо, востаннє воїни 25-ї бригади приземлили російський броньований штурмовик Су-25 лише вчора, 24 липня.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності