Поляки зібрали гроші на ще один Bayraktar для ЗСУ

Поляки зібрали гроші на ще один Bayraktar для ЗСУ

Кошти на купівлю дрона для ЗСУ перерахували понад 200 тисяч людей

Сьогодні, 24 липня, у Польщі успішно закінчився збір коштів на придбання бойового ударного дрону турецького виробництва Bayraktar, який мають передати на потреби ЗСУ.

Про це свідчать дані польської краудфандингової проблеми  Zrzutka.pl.

Всього з початку збору вдалось залучити понад 22 млн 700 тис злотих, що в еквіваленті перевищує 5 млн доларів. Як зазначає ініціатор акції, польський громадський діяч, політолог і журналіст Славомир Сєраковський збір буде активний ще кілька днів, адже організатори отримують інформацію щодо бажання ще багатьох людей долучитися до нього.

[caption id="attachment_42512" align="aligncenter" width="1024"] Ударний дрон Bayraktar TB2 українських ВМС
Фото: АрміяInform[/caption]

Нагадаємо, наприкінці травня сотні звичайних литовців скинулись грошима, аби придбати бойовий ударний дрон “Bayraktar” для потреб Сил Оборони України. За 3,5 дні збір у 5 млн євро був закритий. Проте компанія-виробник ударних безпілотників погодилась передати їх для ЗСУ безоплатно, а на зібрані кошти Литва придбала боєприпаси для дронів. Дрон прибув до України на початку липня.

У червні збір коштів на купівлю трьох ударних дронів “Байрактар” оголосив відомий український волонтер та шоумен Сергій Притула. За три дні українці зібрали понад 600 млн гривень, проте і цього разу турецька компанія Baykar Makina, яка виробляє ударні безпілотники, вирішила передати їх Силам Оборони України безоплатно.

За словами міністра оборони Олексія Рєзнікова, Україна законтрактувала майже всі потужності виробника “Байрактарів”. Найближчим часом завод Baykar буде зосереджений тільки на замовленнях для нашої країни. З 24-го лютого ЗСУ отримали близько 50 ударних дронів.

Також, збір коштів для придбання ударних БПЛА на потреби ЗСУ оголосили у Норвегії.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності