• Головна
  • Війна
  • Росіяни мінують береги річки Інгулець та готуються до контрнаступу українських військ

Росіяни мінують береги річки Інгулець та готуються до контрнаступу українських військ

Росіяни мінують береги річки Інгулець та готуються до контрнаступу українських військ

Російські війська здійснили обмежені безуспішні наступальні дії в Херсонській області

Російські війська мінують дороги та береги річки Інгулець у районах, що межують зі Снігурівкою та Зеленодольськом. Це свідчить про те, що вони можуть готуватися до можливого контрнаступу українських військ у цьому районі.

Про це йдеться в аналітичному звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

22 липня російські війська здійснили обмежені безуспішні наступальні дії в Херсонській області, зазначають аналітики. Генштаб України повідомив, що російські війська безуспішно намагалися просунутися в напрямках Мала Сейдеминуха-Андріївка та Давидів Брід-Білогірка, обидва поблизу межі Херсонської та Миколаївської областей. Один із російських Telegram-каналів підтвердив, що станом на 22 липня українські війська все ще утримують плацдарм на річці Інгулець біля Лозового, пишуть аналітики.

Російські сили здійснили наземні атаки на Бахмут з ​​позицій на сході та продовжили обмежені наземні наступи на південь від Бахмута, йдеться у звіті. Російські джерела стверджували, що війська приватної військової компанії Вагнера зайняли південну частину Покровського, зазначається у звіті. Генштаб ЗСУ повідомив, що російські війська намагаються просунутися до Бахмута з району Стряпівка-Соледар на північний схід. Російські війська продовжували артилерійські удари безпосередньо по Бахмуту та навколишніх населених пунктах для підтримки поточних наземних наступальних дій, зазначають аналітики.

Ключові висновки ISW:

  • Сполучені Штати анонсували додатковий пакет безпекової допомоги для України на 270 мільйонів доларів.
  • Українська влада повторила, що використовує механізми моніторингу для відстеження та обліку поставок західної зброї на українські лінії фронту.
  • Російські війська вели наземні атаки на схід від Сіверська та на схід і південь від Бахмута.
  • Російські війська безуспішно намагалися просунутися на північний захід від міста Донецьк.
  • Українські сили вели обмежені позиційні бої на північ від Харкова.
  • Російські війська здійснили локалізовані наземні атаки поблизу кордону Херсонсько-Миколаївської області.
  • Глава Чечні Рамзан Кадиров заявив, що новосформований чеченський батальйон “Захід-Ахмат” не буде негайно введений в Україну і залишиться в Чечні.
  • Так званий глава самопроголошеної “ДНР” Денис Пушилін підписав угоду про співпрацю з окупаційним главою Харківської області, яка свідчить про намір Кремля інтегрувати Харківську область до складу російської федерації.

Читайте також:

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності