• Головна
  • Війна
  • Росія намагається маніпулювати родичами полонених українців та спонукає їх їхати до рф

Росія намагається маніпулювати родичами полонених українців та спонукає їх їхати до рф

Росія намагається маніпулювати родичами полонених українців та спонукає їх їхати до рф

Росіяни хочуть використати родичів полонених для своєї пропаганди

Росія намагається маніпулювати почуттями рідних і близьких полонених українців. Родичів хочуть використати для дезінформаційних антиукраїнських спецоперацій.

Про це попереджає Головне управління розвідки з посиланням на Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

Останнім часом рф все частіше намагається використати родичів українських військовополонених для дезінформаційних антиукраїнських спецоперацій. Близьких українських захисників спонукають їхати на територію росії, де вони стають легкою здобиччю для пропаганди та спецслужб країни-окупанта. Задля додаткового психологічного тиску ворог свідомо маніпулює умовами утримання українських полонених.

"Такі дії з боку окупанта побудовані на використанні найглибших людських почуттів: любові до близьких і намаганні повернути їх додому", — кажуть у Координаційному штабі.

Там наголошують, що будь-які спроби родичів контактувати з росіянами не сприяють процесу визволення. Навпаки, в багатьох випадках це ускладнює переговори та віддаляє дату звільнення українців.

"Інформація про самих полонених, їхніх побратимів та місце служби створюють реальну небезпеку як для самих людей, що потрапили в полон, так і для України в цілому. Пам’ятайте: близькі полоненого, які приїхали на територію ворога — ідеальний інструмент для шантажу самих полонених та проведення інформаційних операцій щодо України. Їхня справжня мета — руйнування єдності українців, дестабілізація політичної ситуації та підрив національної безпеки України", — акцентують у штабі.

Читайте також: 

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності