Британія надасть додаткову допомогу ЗСУ

Британія надасть додаткову допомогу ЗСУ

У переліку — десятки гармат, сотні дронів та 50 тисяч боєприпасів

Велика Британія надасть новий пакет військової допомоги для України. Зокрема, йдеться про самохідні та буксовані гаубиці, а також ударні й розвідувальні дрони, протитанкові комплекси й боєприпаси.

Як повідомляє видання The Guardian, про це заявив міністр оборони Об'єднаного королівства Бен Уоллес.

З-поміж іншого Британія надасть десятки артилерійських знарядь і понад 1600 одиниць протитанкової зброї. Зобов’язання з’явилося після того, як минулого місяця прем’єр-міністр Борис Джонсон, який іде у відставку, пообіцяв надати Україні ще один мільярд фунтів стерлінгів військової підтримки.

"Разом з нашими міжнародними партнерами ми забезпечимо, щоб Україна мала інструменти для захисту своєї країни від незаконного вторгнення Путіна", — сказав посадовець у заяві.

Уоллес додав, що Британія також надасть контрбатарейні радіолокаційні системи, сотні безпілотників і понад 50 000 боєприпасів.

[caption id="attachment_42034" align="aligncenter" width="1024"] Гаубиця L119
Фото: Міністерство оборони Нової Зеландії[/caption]

Крім іншого, відомо, що постачання міститиме понад 20 самохідних 155-міліметрових гаубиць американського виробництва M109, а також 105-міліметрові буксовані британські гаубиці L119. Обидва типи озброєння уряд Британії придбав у приватних компаній, аби надалі передати Україні.

Зауважимо, що самохідні гаубиці американського виробництва М109А3, які надало ЗСУ Королівство Норвегія, від початку червня успішно застосовують на фронті.

Нагадаємо, командувач Королівських ВПС Британії Майк Вінґстон заявив, що країна готова до війни з рф.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності