• Головна
  • Війна
  • Суд визнав винними ще двох бойовиків "ЛНР", які воювали на боці росії

Суд визнав винними ще двох бойовиків "ЛНР", які воювали на боці росії

Суд визнав винними ще двох бойовиків "ЛНР", які воювали на боці росії

Чоловіків взяли в полон українські захисники під час боїв на Луганщині

Суд визнав винними ще двох бойовиків терористичної організації "ЛНР", які воювали проти України у складі російських окупаційних військ.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Чоловіків взяли в полон українські захисники під час боїв на Луганщині у травні. За посягання на територіальну цілісність і недоторканність України та участь у незаконних збройних формуваннях вони отримали тюремні строки — 10 і 8 років позбавлення волі.

Як встановила СБУ, один із засуджених розпочав "військову кар’єру" у сформованих росією незаконних збройних формуваннях ще у 2015 році. До початку широкомасштабного вторгнення він брав участь у зіткненнях із ЗСУ поблизу лінії розмежування. Також організовував чергування на блокпостах та полігонах, де тренувались бойовики.

"Інший пішов воювати, аби не сісти в тюрму за крадіжку. Свого часу він був тричі засудженим до ув’язнення: двічі — за пограбування й один раз — за нанесення тяжких тілесних ушкоджень. Коли ж у 2021 році він знову вчинив правопорушення, то отримав пропозицію: сісти в тюрму вчетверте чи підписати контракт "на службу" у лавах "народної міліції лнр"", — розповідають у СБУ.

Там додають, що слідчі зібрали потужну доказову базу щодо чоловіків, яка дозволила засудити їх до реальних строків ув’язнення.

Читайте також:

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності