Німеччина надаватиме ЗСУ по 1 танку в місяць

Німеччина надаватиме ЗСУ по 1 танку в місяць

При цьому, перша поставка запланована на квітень 2023 року

Після трьох місяців підготовки федеральний уряд Німеччини запропонував свій варіант військової допомоги ЗСУ, який містить 20 танків Leopard 2. При цьому, постачання машин почнеться лише з квітня 2023 року.

Про це у своєму Twitter пише Родеріх Кзіветтер, депутат німецького Бундестагу від найбільшої опозиційної партії "Християнсько-Демократичний Союз".

За його даними, з квітня до жовтня наступного року німецький уряд готовий надавати ЗСУ по 1 танку щомісяця. З жовтня кількість переданої техніки зросте до трьох одиниць в місяць, і таким чином усі 20 танків на фронті будуть у кращому випадку під кінець 2023 року.

Як нагадує сам німецький депутат, сусідня Польща передала Україні понад 250 танків радянського виробництва Т-72 за перші 2 місяці війни.

[caption id="attachment_41862" align="aligncenter" width="1024"] Німецький танк Leopard 2A5
Фото: Bundeswehr-Fotos[/caption]

Водночас передані зі складу лінійних частин польського війська танки мали б замінити німецькі машини. Однак уряд ФРН фактично зірвав постачання танків до Польщі, про що зауважив зокрема президент Анджей Дуда.

"Федеральний уряд кілька разів оголошував парламенту, що угоди про "обмін кільцями" з Польщею, серед іншого, були завершені швидко та будуть реалізовані в "найближчі кілька тижнів". На жаль, Німеччина втратила всю довіру тут. Обмін з Польщею провалюється", — пише Родеріх Кізеветтер.

За словами німецького політика, через нерішучу позицію уряду його країни вона втрачає довіру та статус серед сусідів у Східній Європі, які починаються все більше орієнтуватися на США, зокрема і стосовно ринку зброї.

"Не дивно, що країни Східної Європи, такі як Польща, орієнтуються на США і тепер купують американські танки Abrams, а не Leopard. Ми втрачаємо довіру, яка була створена роками", — підсумував парламентар.

Зауважимо, Німеччина є четвертим у світі виробником зброї.

Нагадаємо, у червні уряд Німеччини зірвав ініціативу Іспанії передати для Сил оборони України 40 танків німецького виробництва Leopard. Для цього був необхідний дозвіл країни, яка є виробником озброєння.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності