• Головна
  • Війна
  • Під час ракетного удару у Вінниці загинула чотирирічна Ліза: що відомо про неї та її маму

Під час ракетного удару у Вінниці загинула чотирирічна Ліза: що відомо про неї та її маму

Під час ракетного удару у Вінниці загинула чотирирічна Ліза: що відомо про неї та її маму

У дівчинки був синдром Дауна, і під час ракетного удару вони з мамою поверталися із занять з логопедом

Внаслідок ракетного удару по Вінниці 14 липня загинула чотирирічна дівчинка Ліза. Її мама Ірина вижила, проте перебуває у важкому стані. Наразі за її життя борються лікарі.

Ліза мала синдром Дауна, і 14 липня, в момент, коли росія завдала удару по Вінниці, вони з мамою проходили біля площі Перемоги, йшли із занять у логопеда.

Дівчинка загинула на місці. Фотографію візочка, в якому вона була, опублікували рятувальники. Ірину ж у важкому стані відвезли в реанімацію.

"Іра — моя найкраща подруга, у нас обох "сонячні" діти, й ми дружили сім’ями. Свого часу разом орендували квартиру", — розповіла вінницькому виданню "20 хвилин" Лідія.

До трагедії Ірина публікувала в соцмережах чимало фото з донечкою. Дівчата влаштовували фотосесії в однакових вбраннях та показували багато яскравих моментів свого життя.

"Вона взяла найпрекрасніше від нас двох. Тому що народилася в коханні та була найбажанішою дитиною. Від 14-го тижня вагітності, коли поставили ваду серця, ми вже так сильно її любили і вірили. І пообіцяли, що в неї буде найщасливіше життя! І ми ніколи, ніколи її не залишимо!!! А як інакше? Для мене іншого варіанту не існує. Є тільки такий — безумовна любов, щоденна праця і нескінченна віра! Завжди мріяла про принцесу з довгим русявим волоссям та карими очима. Мій улюблений колір очей. Моя Єлизавета", — йдеться в одному з дописів Ірини.

До початку повномасштабного вторгнення росії сім’я мешкала в Києві, а до Вінниці — рідного міста Ірини — переїхала з початком бойових дій, щоб знайти більш безпечне місце.

Нагадаємо, у Вінниці 14 липня пролунало декілька вибухів. Це сталося під час повітряної тривоги.

У Нацполіції ж розповіли, що 3 російські ракети поцілили в будівлю з офісними приміщеннями. Від ударів постраждали також Будинок офіцерів та розташовані неподалік житлові будинки. На місці прильотів виникла пожежа, вогонь перекинувся і на автостоянку. Горіли близько 50 автомобілів.

Станом на ранок 15 липня у Вінниці та області оголосили день жалоби за загиблими внаслідок російського ракетного удару. Наразі в місті відомо про 23-ох загиблих, з них троє дітей. Тіла 11 дорослих людей та двох дітей досі не ідентифікували. Загалом у лікарнях — 73 постраждалих, понад 10 — у важкому стані. Ще 18 осіб досі вважаються зниклими безвісти.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності