• Головна
  • Війна
  • Росіяни поховали в Луганську 30 літніх людей, яких розстріляли з танка в березні

Росіяни поховали в Луганську 30 літніх людей, яких розстріляли з танка в березні

Росіяни поховали в Луганську 30 літніх людей, яких розстріляли з танка в березні

Жертв обстрілу Кремінського будинку для людей похилого віку поховали в Луганську, щоб приховати злочин

Росіяни розстріляли з танка 56 літніх людей у Кремінній, а тепер намагаються приховати це. Днями, через чотири місяці після трагедії, вони влаштували демонстративне поховання 31-ї жертви обстрілу Кремінського будинку для людей похилого віку в Луганську.

Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Луганськ обрали, щоб ніхто зі свідків подій раптом не потрапив на кладовище і не розказав правду.

"Як вимусити людей вірити в будь-яку нісенітницю? Відключити українських мобільний зв’язок та будь-яке телебачення, крім російського. Але жителі Кремінної — і переселенці, і ті хто залишається в окупації — пам’ятають, як 11 березня російські танкісти впритул розстріляли будинок для літніх людей. 56 осіб, які доживали свій вік у цьому закладі, загинули на місці", — каже Гайдай.

Він додає, що того дня росіяни просто підігнали танк, поставили його навпроти будинку і почали стріляти, доки не вбили усіх. Дістатися до місця трагедії тоді було неможливо — територію захопили окупанти. Евакуаційний коридор ворог не надав ані до розстрілу, ані після.

"На щастя, всім іншим пацієнтам з подібних закладів у Луганській області життя врятували, перемістивши їх у безпечні регіони України. Наразі росіяни згадали про свій злочин і намагаються приховати правду. Окупанти кажуть, що нібито українські військові використовували стареньких в якості живого щита. Але ж про жертви з боку наших бійців росіяни не повідомляють, бо їх там не було", — наголошує Гайдай.

Він акцентує, що ворог цинічно розстріляв заклад разом з підопічними, а зараз не полишає спроб списати свою провину хоча б в очах місцевого населення.

Читайте також:

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності