• Головна
  • Війна
  • До 15 років засудили вісім бойовиків з так званої "днр", які воювали на боці росії

До 15 років засудили вісім бойовиків з так званої "днр", які воювали на боці росії

До 15 років засудили вісім бойовиків з так званої "днр", які воювали на боці росії

У всіх засуджених також конфіскують майно

Ще вісім бойовиків так званої "днр", які воювали в лавах російської армії, проведуть 15 років за ґратами. Бойовиків визнали винними за двома статтями Кримінального кодексу.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Мешканця Донецька, який добровільно "мобілізувався" в перший день війни, бійці ЗСУ захопили в полон у березні під час звільнення села Вільхівка Харківської області. Ще семеро — здалися на Сумщині.

"У ході оперативно-слідчих дій встановлено, що донеччанин після "мобілізації" був розподілений на посаду стрільця 115-го полку та пройшов тижневу бойову підготовку в російському Бєлгороді. На початку березня його військовий підрозділ переправили на Харківщину. 25 березня ЗСУ, завдавши потужного артилерійського обстрілу по позиціях окупантів, звільнили Вільхівку. При цьому ліквідували майже 70 загарбників і захопили чимало полонених, серед яких був і "доброволець" із Донецька", — розповідають в СБУ.

Там додають, що інші 7 бойовиків на початку повномасштабного вторгнення рф в Україну прибули на Сумщину в складі незаконного збройного формування та ЗС рф. Вони обіймали посади командира відділення, кулеметника, гранатометника, помічника гранатометника та стрільців.

Під керівництвом російських командирів ці чоловіки:

  • здійснювали охорону окупованих населених пунктів;
  • займалися обладнанням блокпостів та здійснювали бойове чергування на них, проводячи огляд транспорту та людей;
  • вели спостереження за повітряним простором.

Врешті-решт ця група потрапила в полон під час звільнення області силами ЗСУ. В результаті всіх чоловіків засудили з конфіскацією всього належного їм майна на 15 років.

Читайте також:

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності