• Головна
  • Війна
  • СБУ затримала чоловіка, який коригував удари по позиціях ЗСУ

СБУ затримала чоловіка, який коригував удари по позиціях ЗСУ

СБУ затримала чоловіка, який коригував удари по позиціях ЗСУ

Зрадник передав ворогу дані про розміщення передових позицій українських захисників

Служба безпеки України затримала чоловіка із Запорізької області, який працював на росію. Затриманого завербував співробітник фсб через закриту проросійську групу в одному з популярних месенджерів.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Чоловік був ігроманом і мав серйозні фінансові проблеми, тому з легкістю погодився на пропозицію "підзаробити".

За інформацією СБУ, російські спецслужби були особливо зацікавлені у розвідданих щодо позицій ЗСУ у Дніпропетровській і Запорізькій областях, а також розташування там об’єктів критичної інфраструктури та військових частин.

"Інформатор хотів якнайшвидше отримати гроші, тому активно взаємодіяв із "замовником": після нанесення авіаудару по одному з мостів у Запорізькій області, він особисто перевіряв точність влучання і передавав куратору координати для повторного удару", — розповідають у СБУ.

У відомстві додають, що зрадник також передав ворогу дані про розміщення передових позицій українських захисників на Дніпропетровщині. За його інформацією ворог завдав масовані артилерійські удари.

"Представник фсб планував посилити вербування агента під час передачі грошей. Тому призначив зустріч на тимчасово окупованій території Херсонської області. За свої "послуги" зрадник розраховував отримати 20 тисяч гривень. Спецпризначенці СБУ затримали агента при спробі перебратися на непідконтрольну Україні територію", — кажуть у СБУ.

Там зауважують, що наразі чоловікові повідомили про підозру у державній зраді. За рішенням суду його взяли під варту.

Читайте також:

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності