• Головна
  • Війна
  • Жінкам не потрібно обов’язково ставати на військовий облік з 1 жовтня

Жінкам не потрібно обов’язково ставати на військовий облік з 1 жовтня

Жінкам не потрібно обов’язково ставати на військовий облік з 1 жовтня

З 2014 року до сьогодні жодну жінку в Україні не мобілізували примусово

Обов’язкову постановку на військовий облік жінок в Україні наразі не планують. Зараз над цим питанням працюють у Генштабі. Про зміни у військовому командуванні обіцяють повідомляти.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявила заступниця Міністра оборони Ганна Маляр.

"Станом на зараз ніякі зміни не плануються, і не йдеться про обов’язкову постановку (на військовий облік — ред.). Додатково з цього питання буде доопрацювання. Генеральний штаб буде про це повідомляти", — пояснила Маляр.

Вона підкреслила, що з 2014 року і до сьогодні жодна жінка примусово не була мобілізована.

"А з 24 лютого до сьогодні у нас мобілізованих близько тисячі жінок. Це ті, що самі прийшли й заявили про бажання мобілізовуватись", — наголосила Маляр.

Нагадаємо, 17 грудня 2021 року набув чинності перелік спеціальностей або професій, після одержання яких жінки беруться на військовий облік.

Перелік, затверджений наказом Міноборони, охоплює велику кількість спеціальностей та професій. Наприклад, на облік мають стати головні бухгалтерки, менеджерки, начальниці юридичних відділів, журналістки, медичні працівниці, ветеринарки, математикині, фінансистки, бібліотекарки та навіть працівниці готельно-ресторанного сектору.

Згодом, у зв’язку з воєнним станом та війною в Україні, оновили перелік жіночих спеціальностей та професій, які можуть стати потрібними у війську.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності