• Головна
  • Війна
  • росіяни закріпилися в Лисичанську, але частина Луганської області ще чинить опір — Гайдай

росіяни закріпилися в Лисичанську, але частина Луганської області ще чинить опір — Гайдай

росіяни закріпилися в Лисичанську, але частина Луганської області ще чинить опір — Гайдай

Також росіяни форсували річку Сіверський Донець, щоб захопити Білогорівку

російсько-окупаційні війська закріпилися в Лисичанську. Також їм вдалося форсувати річку Сіверський Донець, щоб на п’ятий місяць війни таки захопити Білогорівку. Під контролем росіян також і Золотарівка.

Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

За його словами, навіть в останній день оборони Лисичанська під щільним вогнем медики госпіталізували поранених, пожежники рятували місто, поліція фіксувала злочини.

"Тримали стрій, навіть коли це вже здавалося неможливим. росіяни переважали вдесятеро. Ця навала руйнувала місто та вбивала людей", — наголосив голова ОВА.

Він додав, що багатьох поранених місцевих жителів вивезли до лікарень Дніпра, Львова та Івано-Франківська. У медзакладах Донеччини, де зараз теж уже небезпечно, за останні тижні отримують або вже отримали допомогу приблизно 50 важкопоранених лисичан.

"Тих, хто потребував госпіталізації, евакуювали навіть в останній день оборони. Як і рятували місто від полум’я пожежники, коли займалися багатоповерхівки", — наголосив Гайдай.

Очільник області також зауважив, що російська армія зібрала сили зі всіх можливих напрямків і зосередила їх у Лисичанську. Їхню перевагу в особовому складі нівелювала майстерність українських бійців. Однак необхідна для витиснення окупантів кількість далекобійної зброї ще не надійшла.

Водночас Гайдай наголосив, що попри повідомлення росіян про взяття всієї Луганської області, бої тривають. Невелика частина Луганщини досі чинить спротив російським окупантам.

"Кожен день, кожна зайва година, скільки ми тримаємо їх і не пропускаємо  на Луганщині, це іде в плюс наших військам, які укріплюють лінію оборони на Донеччині", — пояснив голова Луганської ОВА.

Разом з тим він додав, що критичну інфраструктуру в окупованих населених пунктах росіяни не зможуть відновити, бо своїми обстрілами зруйнували її майже вщент. Крім того, за словами Гайдая, 60% житлового фонду у містах, які тримали оборону, не придатні до життя.

Нагадаємо, після важких боїв за Лисичанськ Сили оборони України були змушені відійти із займаних позицій на нові рубежі.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності