• Головна
  • Війна
  • Внаслідок збройної агресії росії вже загинули 344 дитини

Внаслідок збройної агресії росії вже загинули 344 дитини

Більш ніж 984 дитини постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії росії. З них 344 дитини загинуло та понад 640 поранено. Про це повідомляють в Офісі Генпрокурора.

“Ці цифри не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях”, – пояснили у відомстві.

Найбільше постраждало дітей у Донецькій області - 340, Харківській - 185, Київській - 116, Чернігівській - 68, Луганській - 61, Миколаївській - 53, Херсонській - 52, Запорізькій - 31.

Окрім того, 1 липня внаслідок авіаудару ворога по цивільній інфраструктурі м. Бахмут Донецької області отримав поранення 11-річний хлопчик.

Внаслідок ракетного обстрілу ТЦ "Амстор" м. Кременчука постраждала 9-ти річна дитина.

"Також за добу зросла кількість потерпілих внаслідок ракетного обстрілу Білгород-Дністровського району Одеської області 1 липня. Протягом дня стало відомо, що ще одна дитина загинула та троє отримали травми: 2-річна дівчинка й двоє хлопчиків віком 8 та 13 років. Стан двох дітей вкрай важкий", - зазначають у Офісі Генпрокурора.

Внаслідок бомбардувань та обстрілів окупантами пошкоджено 2102 заклади освіти. З них 215 зруйновано повністю.

Нагадаємо, 27 червня росіяни випустили дві ракети по ТРЦ у місті Кременчук на Полтавщині. Повідомлялось, що у той час там перебували близько 1000 людей. Загалом під завалами виявили 28 фрагментів тіл. Офіційно підтверджено 19 загиблих. Загалом внаслідок удару по ТРЦ “Амстор” 62 особи постраждало, з яких 26 осіб госпіталізовано.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності