• Головна
  • Війна
  • СБУ повідомила про підозри ще 5 колаборантам, які допомагають рф

СБУ повідомила про підозри ще 5 колаборантам, які допомагають рф

СБУ повідомила про підозри ще 5 колаборантам, які допомагають рф

На колабораційній діяльності викрили посадовців з Донецької та Луганської областей

На колабораційній діяльності викрили ще декількох колишніх посадовців з Донецької та Луганської областей.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Зокрема, перед законом постане "банкір", який у змові з російськими кураторами створив і очолив у Маріуполі псевдоутворення, що за своїм функціоналом нагадує фінустанову — "Центробанк днр".

"Окупанти доручили зраднику витіснити з обігу українську гривню, захопити приміщення українських банків для розширення інфраструктури новоутвореного відділення та підібрати "кадри" з числа колишніх і нинішніх працівників фінустанов", — розповідають у СБУ.

Крім того, СБУ підозрює ще двох колаборантів, які за власним бажанням перейшли на бік ворога. В обмін на лояльність вони погодились тимчасово очолити незаконні структури у Троїцькому та Сватівському районах Луганської області.

"Мова йде про так звані "Объединенные территориальные отделения Государственного учреждения — Республиканские центры занятости лнр"", — пояснюють у СБУ.

Також СБУ викрила на колабораційній діяльності депутатку Міловської селищної ради, яка представляла заборонену в Україні партію "ОПЗЖ". Мешканка Старобільського району в умовах воєнного стану добровільно обійняла керівну посаду у незаконно створеному органі й стала "заступником голови Міловської районної адміністрації лнр".

"Ще одна прихильниця "русского мира" під час тимчасової окупації Херсона добровільно зайняла посаду так званого "начальника департамента образования и науки" в окупаційній адміністрації держави-агресора в Херсонській області", — кажуть у СБУ.

Стосовно усіх цих осіб СБУ проводить досудове розслідування за статтею 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). "Кар’єра" в окупаційній владі може коштувати їм 10 років ув’язнення.

Нагадаємо, львівська прокуратура повідомила про підозру у держзраді львів’янину, який допомагав ворогу наносити ракетні удари по області.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності