• Головна
  • Війна
  • Рахують потребу у дровах та вугіллі: взимку опалення у Маріуполі не буде

Рахують потребу у дровах та вугіллі: взимку опалення у Маріуполі не буде

Рахують потребу у дровах та вугіллі: взимку опалення у Маріуполі не буде

Попри гучні заяви про підготовку до опалювального сезону та відновлення котелень опалення не буде

росіяни не планують опалювати Маріуполь взимку. Попри гучні заяви про підготовку до опалювального сезону та відновлення котелень, керівники комітетів самоорганізації населення отримали вказівку терміново збирати данні про потреби дров та вугілля.

Про це повідомляє радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

"Це прямий сигнал і визнання очевидного факту — опалення взимку не буде. Навіть не через небажання окупантів. Суто технічно. Всі котельні в Маріуполі давно модернізовано і переведено на єдиний вид палива — природний газ. Відновити газопостачання в Маріуполь неможливо шляхом ремонту через величезні пошкодження газоводу як магістрального, так і по будинках. Подача газу загрожує перетворити місто на вибухівку. Використовувати або перебудувати горілки на інший вид палива — твердий — нереально до зими. Тому зима поруч і вона буде без тепла в домівках", — пояснив Андрющенко.

Він додав, що найбільш вірогідним запасним планом окупантів є підштовхування до депортації в росію в найближчі місяці.

"В цю гіпотезу окрім опалення вкладається і частково штучна криза з водою та гуманітаркою. Містяни не потрібні в такої кількості окупантам в Маріуполі. Лише мінімум, що потрібен для обслуговування військово-транспортних баз навколо порту", — каже Андрющенко.

Нагадаємо, гуманітарна ситуація у Маріуполі стрімко погіршується. Окрім кризи з питною водою, погіршилась ситуація з їжею.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності