• Головна
  • Війна
  • У тимчасовій окупації росіяни викрадають родичів та дітей українських захисників

У тимчасовій окупації росіяни викрадають родичів та дітей українських захисників

У тимчасовій окупації росіяни викрадають родичів та дітей українських захисників

росіяни можуть зв’язуватися з військовослужбовцями та вимагати прибути на окуповані території

росіяни викрадають родичів українських військових на тимчасово окупованих територіях — в тому числі дітей. Бази даних українських громадян потрапляють в руки росіян  при захопленні адміністративних будівель або ж за допомогою колаборантів-зрадників.

Про це повідомляє Головне управління розвідки.

"На сьогодні більшість подібних випадків фіксується на тимчасово окупованих територіях Запорізької, Херсонської та Миколаївської областей. При цьому, викрадають як дорослих родичів, в тому числі жінок та людей літнього віку, так і дітей. Зокрема, нещодавно стало відомо, що окупанти взяли в заручники кількох дітей чергового українського військовослужбовця", — розповідають у розвідці.

Там пояснюють, що надалі, росіяни можуть зв’язуватися з військовослужбовцями та вимагати прибути на окуповані території в обмін на безпеку рідних.

"Кожен із цих випадків є свідченням найжахливіших воєнних злочинів, які чинять окупанти на нашій землі. Всі вони будуть належним чином розслідувані. Винні у їхньому вчиненні понесуть справедливе покарання", — наголошують у розвідці.

З міркувань безпеки у ГУР не називають імена постраждалих військовослужбовців та викрадених родичів.

Нагадаємо, росіяни продовжують викрадати містян та працівників ЗАЕС в Енергодарі. Людей масово викрадають, місце перебування частини з них — невідоме. Решта перебуває у дуже важких умовах: їх катують струмом та знущаються як фізично, так і морально.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності