• Головна
  • Війна
  • Тіла вантажать на трактори: у Маріуполі почали ексгумацію померлих

Тіла вантажать на трактори: у Маріуполі почали ексгумацію померлих

Тіла вантажать на трактори: у Маріуполі почали ексгумацію померлих

Реєстрація загиблих ведеться виключно за участі близьких

У Маріуполі росіяни почали повільну ексгумацію померлих. Викопують тіла, вантажать на трактори й звозять в "морг на Метро".

Про це повідомляє радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

"Реєстрація ведеться виключно за участі близьких. Через спеку з моргу одразу до поховання в братських могилах. Не завжди зі встановленням номерів. Поводження з загиблими як зі сміттям стало нормою", — наголошує Андрющенко.

Також радник мера додає, що питна вода у Маріуполі залишається проблемою номер один. Попри анонсоване окупантами підвезення води раз на тиждень, в реальності набрати воду можуть не всі мешканці.

"По деяким районам, де частково з’явилось водопостачання, вирішують проблему через використання технічної води в якості питної. Для мешканців Лівобережного району проблема залишається невирішеною", — каже Андрющенко.

Крім того, за його словами, через проблеми з гуманітаркою люди стоять на спеці за шматочком хліба по 3-4 години. Ціни стрімко підвищились одразу з появою грошей у маріупольців.

"Очікувано, окупанти наживаються на біді на кожному кроці", — зауважує Андрющенко.

Нагадаємо, у Маріуполі окупанти пропонують людям ховати тіла їх загиблих родичів за 20 тисяч гривень. Такий "бізнес" влаштував заступник Жовтневої райадміністрації окупантів Адамов Дмитро Валерійович.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності