• Головна
  • Війна
  • На Херсонщині окупанти хочуть видавати російське громадянство дітям, які народилися після 24 лютого

На Херсонщині окупанти хочуть видавати російське громадянство дітям, які народилися після 24 лютого

На Херсонщині окупанти хочуть видавати російське громадянство дітям, які народилися після 24 лютого

росіяни "поширили" автоматичне отримання громадянства рф і на дітей-сиріт

Призначений окупантами "заступник голови військово-цивільної адміністрації" Кирило Стремоусов заявив, що діти, які народилися у Херсонській області після 24 лютого, отримають російське громадянство автоматично.

Про це пише Hromadske з посиланням на першого заступника голови Херсонської обласної ради Юрія Соболевського та "РИА Новости".

Соболевський наголосив, що подібні дії є "злочинними та юридично нікчемними", і додав, що росіяни "поширили" таке автоматичне отримання громадянства рф і на дітей-сиріт. За його словами, окупантів не цікавила доля дітей на Херсонщині з початку повномасштабної війни проти України.

"Дитячі будинки забезпечувалися нами до останнього, насамперед завдяки волонтерам та небайдужим громадянам Херсонщини. Дітьми орки стали цікавитися лише тоді, коли вони дізналися, що ми працюємо над евакуацією", — написав Соболевський.

За його словами, окупанти проводили обшуки у приміщеннях, де перебували діти, після того, як дізналися про плани української сторони.

Крім того, заступник голови міськради нагадав, що на тимчасово захопленій Херсонщині люди відмовляються отримувати паспорти росії.

Нагадаємо, у Херсоні українські партизани чекають на українських військових, щоб разом нищити російських загарбників.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності