• Головна
  • Війна
  • СБУ заблокувала київську ІТ-компанію, яка розробляла програмне забезпечення для ОРДЛО

СБУ заблокувала київську ІТ-компанію, яка розробляла програмне забезпечення для ОРДЛО

СБУ заблокувала київську ІТ-компанію, яка розробляла програмне забезпечення для ОРДЛО

Компанія постачала програмне забезпечення для збору комунальних платежів

СБУ заблокувала київську ІТ-компанію, яка розробляла програмне забезпечення для окупаційних адміністрацій на сході України. Компанія постачала ворогу програмне забезпечення для збору комунальних платежів.

Про це розповіли у Службі безпеки України.

"Одержані від мешканців кошти керівники окупаційних адміністрацій направляли на фінансування угруповань так званих "л/днр", які беруть участь у повномасштабній агресії рф проти України. За допомогою нелегального програмного продукту окупанти перерахували до "бюджету" бойовиків понад 10 млн у гривневому еквіваленті", — розповідають у СБУ.

Незаконний бізнес організувала керівниця компанії, яка укладала договори з представниками окупаційних адміністрацій на обслуговування їх комп’ютерних систем.

Безпосередньо розробкою та адмініструванням програмного забезпечення займались понад 10 працівників. Для маскування їх розосередили у різних регіонах, у тому числі на тимчасово окупованих територіях.

Серед основних "замовників" послуг були захоплені окупантами підприємства й установи газо- та водопостачання.

Нагадаємо, СБУ викрила злодіїв, які телефонували рідним і близьким воїнів ЗСУ та пропонували свою “допомогу” у нібито визволенні їх з полону.  Серед псевдопослуг, які пропонували шахраї: телефонна розмова з полоненим — від 10 до 50 тисяч гривень, визволення з полону — від 50 до 200 тисяч гривень, перевезення тіла загиблого — до 10 тисяч гривень.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності