росіяни контролюють 70% Сєвєродонецька — Гайдай

росіяни контролюють 70% Сєвєродонецька — Гайдай

Масова евакуація та підвезення гуманітарних вантажів через обстріли неможлива

росіяни контролюють 70% Сєвєродонецька. Масова евакуація та підвезення гуманітарних вантажів через обстріли неможлива. Військовим вдається вивозити лише по декілька людей на день. Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

"росіяни контролюють тотально більшу частину Сєвєродонецька. Бої настільки важкі, що добу боротьба може тривати, навіть, не за вулицю, а лише за одну багатоповерхівку", — наголосив Гайдай.

Він також повідомив, що на заводі "Азот" залишаються близько 500 мешканців, з них 40 — діти.

"Промзона потужно обстрілюється ворожою артилерією великого калібру. Укриття "Азоту" не такі міцні, як у маріупольської "Азовсталі", намагаємося зробити організовану евакуацію з гарантіями безпеки. Раніше, всі люди, що там перебувають — відмовилися виїжджати з міста", — пояснив очільник області.

Водночас, за словами Гайдая, загрози оточення українських військ на Луганщині немає. Однак росіяни посилили обстріли Лисичанська.  Вони ведуть вогонь з великих калібрів, місто щодня знищується. За останні дні найбільша кількість загиблих та поранених — саме в цьому місті. Там також відбувається "тиха" евакуація.

Нагадаємо, 12 червня внаслідок ворожого артилерійського обстрілу міста Лисичанськ Луганської області загинув 6-річний хлопчик.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності