• Головна
  • Війна
  • Поряд з урочищем Бабин Яр в столиці хочуть створити цвинтар для полеглих захисників

Поряд з урочищем Бабин Яр в столиці хочуть створити цвинтар для полеглих захисників

Поряд з урочищем Бабин Яр в столиці хочуть створити цвинтар для полеглих захисників

У Києві хочуть створити військове кладовище. Там хоронитимуть українських військовослужбовців, що загинули, боронячи Батьківщину від російських окупантів. Київрада пропонує облаштувати таке кладовище поряд із урочищем Бабин Яр. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко.

"Наші воїни, патріоти, герої української нації гинуть за свободу і незалежність нашої держави. І наш обов’язок – вшанувати їх подвиг та пам’ять про героїв. Тому ми пропонуємо створити у столиці військове кладовища для почесних поховань захисників України. Йдеться про символічне в нашій історії місце – поряд із урочищем Бабин Яр", – сказав Віталій Кличко.

За словами мера, міська влада готова взяти на себе всі витрати, що пов’язані з облаштуванням військового кладовища.

"Але необхідна також підтримка на національному рівні в питаннях документального супроводження, можливо, навіть ухвалення окремого Закону України з цього питання. Переконаний, Київ має втілити цей проект спільно з державою", – наголосив Віталій Кличко.

Нагадаємо, як раніше повідомлялось, Україні на спеціально відведеній земельній ділянці, пропонують збудувати архітектурно-художній комплекс – місце вічного спочинку українських воїнів, які в різні історичні періоди боронили нашу країну. Схожі військові меморіальні комплекси існують в США, Канаді, Франції та Польщі

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності