• Головна
  • Війна
  • На Херсонщині росіяни утримують у катівнях близько 600 людей

На Херсонщині росіяни утримують у катівнях близько 600 людей

На Херсонщині росіяни утримують у катівнях близько 600 людей

Також викрадених мешканців області вивозять у Крим

На Херсонщині російські загарбники утримують у своїх катівнях близько 600 людей. Також викрадених мешканців області вивозять у Крим. Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ повідомила постійна представниця Президента України в Автономній Республіці Крим Таміла Ташева.

"За нашою інформацією, на території Херсонської області близько 600 людей, які перебувають у підвальних приміщеннях, у спеціально обладнаних приміщеннях, в катівнях", — сказала Ташева.

За її словами, близько 300 осіб перебувають "у підвалах" в Херсоні, решта — в інших населених пунктах області. Людей утримують, зокрема, у будівлі Херсонської ОДА, в СІЗО, у ПТУ №17 міста Генічеськ.

За інформацією, яку отримує Представництво з різних джерел, викрадених утримують у нелюдських умовах, до них застосовують тортури.

Також частину викрадених мешканців Херсонської вивозять у Крим, їх утримують у Сімферопольському СІЗО в окремому блоці та в Севастополі. Там утримують як цивільних заручників, серед яких і активісти, журналісти, так і військовополонених. Так само вивозять у Крим викрадених людей з території Запорізької області.

Також серед викрадених, яких утримують у Сімферопольському СІЗО, є люди, що намагалися виїхати через Крим із Маріуполя і яких затримали на адмінмежі під час так званих фільтраційних заходів.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності