• Головна
  • Війна
  • У Сєвєродонецьку залишається близько 10-11 тисяч мешканців

У Сєвєродонецьку залишається близько 10-11 тисяч мешканців

У Сєвєродонецьку залишається близько 10-11 тисяч мешканців

Наразі майже неможливо для мирного населення виїхати з міста

У Сєвєродонецьку на Луганщині залишається близько 10-11 тисяч мешканців, але виїхати вони вже практично не мають можливості. Про це в ефірі телемарафону заявив міський голова Сєвєродонецька Олександр Стрюк.

"У Сєвєродонецьку залишається близько 10-11 тисяч населення… Наскільки мені відомо, там і росіяни вивозили наших людей на окуповану територію. І деяка частина населення самотужки намагалася втекти уже з міста, оскільки місто під шквальним обстрілом, і там знаходитись небезпечно", — сказав очільник міста.

Він зазначив, що наразі майже неможливо для мирного населення виїхати з міста.

"Почали виходити на зв'язок люди вже з окупованої території, але це односторонній зв’язок. Бо ті, хто наважився і поїхав на окуповану територію, вони вже у місто повернутися не можуть. Я знаю декілька випадків, коли люди намагалися повернутися і просто не доїхали. Оскільки там бої, постійні зіткнення і працює артилерія, тому досі небезпечно", — додав Стрюк.

Він також наголосив, що комунікації у Сєвєродонецьку були втрачені майже 1,5 місяця тому, і через постійні обстріли вони потребують капітального відновлення.

Нагадаємо, протягом вихідних українські сили відбили частину Сєвєродонецька, хоча російські війська, ймовірно, продовжують окупувати східні райони міста.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності