• Головна
  • Війна
  • По гуманітарному штабу у Лисичанську завдали близько 30 ударів — будівлю знищили повністю

По гуманітарному штабу у Лисичанську завдали близько 30 ударів — будівлю знищили повністю

По гуманітарному штабу у Лисичанську завдали близько 30 ударів — будівлю знищили повністю

Пожежа у гуманітарному штабі триває і зараз

У Сєвєродонецьку росіяни знову обстріляли завод "Азот", а у Лисичанську — будівлі поліції, пошти та гуманітарний штаб. Є постраждалі серед мирного населення. Про це повідомив голова Луганської ОВА  Сергій Гайдай.

"Так, вчора зранку внаслідок обстрілів армією рф у своєму помешканні в Лисичанську загинула жінка. Вдень у цьому ж місті отримали поранення двоє чоловіків. Їм надали першу допомогу та відвезли до лікарні. Неймовірними зусиллями, але нам вдалося евакуювати трьох жителів області до іншого регіону. У поточних обставинах навіть такі поодинокі випадки рятування вкрай важливі", — розповідає Гайдай.

Втім, він наголошує, що ситуація в області залишається вкрай важкою. Зі ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню росіяни 4 червня обстріляли Сєверодонецьк, Лисичанськ, Устинівку, Врубівку та Тошківку. Авіаційні удари вертольотами Ка-52 нанесли в районах Гірського і Мирної Долини, літаками Су-25 – по Устинівці. Ракетного удару із комплексу "Точка-У" завдали по Лисичанську.

"Відомо про значні руйнування в Гірському, де пошкоджено 13 будинків. У Лисичанську — п’ять, а також відділення Укрпошти та будівля відділу поліції. У Сєвєродонецьку після артилерійського обстрілу пошкоджено приміщення цеху контрольно-вимірювальних приладів та автоматики на території об’єднання "Азот"", — додає очільник області.

Також росіяни знищили гуманітарний штаб у Лисичанську. За словами Гайдая, вони шукали імовірні місця скупчення людей. Загалом зафіксували близько 30 влучань в будівлю штабу. Приміщення повністю знищили. Пожежа триває і зараз.

Крім того, зараз за підтримки артилерії російська армія продовжує штурмові дії у Сєвєродонецьку, контролює східну частину міста. Противник намагається вести наступ у напрямку Ниркове – Миколаївка.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності